Ouderportaal

Ziekte en vervanging komende periode.

Ziekte en vervanging komende periode.

Beste ouders, verzorgers. 


Het is weer aangebroken: het najaar inclusief alle bacterien, virussen en ziektebacillen. Verkoudheid, griep, corona en buikgriep: wie zien weer dat best wat kinderen inmiddels een dagje (of langer) ziek zijn en thuis blijven om uit te zieken. En helaas: zo ook met teamleden. 

Hielden we het tot de herfstvakantie nog goed, na de vakantie zien we al de eerste gevallen van zieke leerkrachten, ondersteuners en pedagogisch medewerkers. En met de huidige tekorten in de arbeidsmarkt, wordt het weer een leuke puzzel om dat op te lossen. Een uitdaging, zeg maar. Hadden we voorgaande jaren nog vaste inval en een invalpool, op dit moment zijn die allemaal met pensioen of vast voor de klas, dus een nagenoeg lege invalpool en nagenoeg niemand om s morgens te bellen voor inval. 

We doen wat we kunnen, maar ook parttimers, boventallige teamleden en MT-leden zijn beperkt inzetbaar als vervanging. We kunnen niet anders dan soms groepen naar huis gaan sturen, zowel voor onderwijs als opvang. En we begrijpen ook dat u daarbij niet altijd thuis kunt blijven vanwege werk. 

Daarom alvast deze oproep: zorg alstublieft alvast voor afspraken over ‘achterwacht’ en bijv afspraken met een aantal ouders in de klas dat op een bepaalde dag een iemand twee of drie kinderen opvangt en de ander een volgende dag. Op die manier blijft het nog behapbaar - zeker ook voor jullie als thuisfront. Dat we met elkaar voorbereid zijn, zeg maar. 

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. 

Met vriendelijke groet, 
Namens het team van DGH, 
Susan Stolze