Ouderportaal

Reminder: Thema-avond Pubers & Beeldschermen

Reminder: Thema-avond Pubers & Beeldschermen

Beste ouders, verzorgers.Graag herinneren we u aan de thema-avond over het puberbrein en beeldschermen. De vraagstukken hierover zijn heel actueel - ook in onze bovenbouwgroepen - dus deelname aan deze avond juichen wij van harte toe!Thema-avond 'Pubers & beeldschermen'


Op school merken we dat er steeds vaker vragen zijn over zaken die te maken hebben met het gebruik van telefoons en tablets van leerlingen, bijvoorbeeld over gamen, landurige schermtijd en social media. Op middelbare school-leeftijd is dit aan de orde van de dag, maar wij merken dat vanaf de leeftijd van een jaar of 9, dus vanaf groep 5/6 dit thema al heel actueel is, zeker als kinderen van deze leeftijd oudere broers en zussen hebben. En we merken dat wat er online gebeurt, terug de klas in komt.


Daarom organiseert De Groene Hoek op 24 januari 2023 een thema-avond over ‘Pubers en beeldschermen’. Op deze avond zal Aletta Smits komen vertellen over het thema pubers & beeldschermen. Aletta Smits is gespecialiseerd in psychologie en ICT, en verzorgt als cabaretiere regelmatig lezingen over hoe hier mee omgegaan kan worden. Zie https://www.deloeftraining.nl/.


Deze avond wordt in samenwerking met en op het Revius Lyceum georganiseerd.Programma en locatie:


19:15u-19:30u: inloop met koffie/thee


19:30u-21:00u: lezing met aansluitend ruimte voor vragenLocatie: Lentiz Reviuslyceum, Reviusplein 8, MaassluisAanmelden


Alle ouders van De Groene Hoek zijn welkom (dus ook als uw kind nog in een lagere groep zit, maar u wel alvast een beeld wilt vormen over hoe om te gaan met dit vraagstuk). Maar zeker voor ouders in de hogere groepen een aanrader om deel te nemen: vermakelijk, maar zeer informatief! Deelname aan de thema-avond is gratis.


U kunt zich aanmelden via deze link: https://forms.microsoft.com/e/ccY29SXC26We hopen u daar te zien!Namens het (bovenbouw-) team van DGH,


Susan Stolze