Ouderportaal

Pasen en Ramadan

Pasen en Ramadan
Beste ouders, verzorgers. 


Over ruim anderhalve week is het Pasen en uiteraard vieren we dat weer op DGH, en wel volgende week woensdag 5 april. We vieren het uiteraard met het Paasverhaal. Daarbij is dit jaar is gekozen voor het thema “zorgen voor een ander”: we doen een paas-ontbijt, die de kinderen dmv  ‘een lootje trekken’ voor een klasgenoot moeten verzorgen in een te versieren tas. Uiteraard zorgt DGH samen met de OR ook voor iets lekkers, het gaat vooral om het gebaar naar anderen. Juf Marjo Bunt stuurt hier nog extra informatie over met specifieke uitleg. 


Dit jaar valt echter de Ramadan tegelijkertijd met Pasen. Ramadan gaat juist over een periode van bezinning en van juist niet eten. Jonge kinderen doen vaak nog niet mee aan de Ramadan, oudere soms al wel. We hopen echter op wederzijds begrip en deelname waar mogelijk. 

Mocht u voor uw kind(eren) bezwaren hebben tegen deelname aan het paasontbijt, dan kunt u zich MORGEN bij de leerkracht of bij mij melden. Woensdag worden namelijk de lootjes getrokken en dan willen we graag weten wie wel of niet mee doet. 


Persoonlijk hoop ik ook dat we juist op DGH een voorbeeld kunnen geven, juist aan onze kinderen, hoe we twee belangrijke religieuze gebeurtenissen respectvol naast en met elkaar kunnen beleven! 


Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hartelijke groet, 


Susan Stolze